CNC marás Fúrás Darabolás Sikköszörülés Esztergálás

A projekt címe:

Gyakornok támogatott gyakorlati képzése a Fémforgtech Kft. -nél

A kedvezményezett neve: Fémforgtech Fémforgácsoló és Alkatrész-gyártó Korlátolt Felelősségű Társaság
A projekt azonosító száma: GINOP-5.2.4-16-2018-03256
A szerződött támogatás összege: 13 198 950 Ft
A támogatás mértéke (%-ban): 100%
A projekt tartalmának bemutatása:

A Fémforgtech Kft. a „Gyakornoki program négy fő pályakezdő támogatására” című, GINOP-5.2.4-16-2018-03256 azonosítószámú pályázata során 13 198 950 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert a „Gyakornoki program pályakezdők támogatására” című pályázati kiíráson. A projekt keretében 4 fő fiatal munkavállaló foglalkoztatására került sor a cég Hatvan Esze T. utca 4. szám alatti telephelyén. A támogatás mértéke: 100%
A felvett fiatalok forgácsoló, fémmegmunkálóként kerültek foglalkoztatásra 2018.07.02. és 2020.01.02. közötti időszakban. A pályázatban elnyert támogatást a foglalkoztatáshoz kapcsolódó költségek finanszírozására; a gyakornok bér és járulék költségeire, cafeteria és a cafateria közterhe, útiköltség, valamint eszközbeszerzésre került felhasználásra. A projekt megvalósítása során 1 fő szakember került kijelölésre, aki vállalati gyakornoki kapcsolattartóként szakmai, segítő, értékelő, utógondozó, a gyakornoki foglalkoztatást dokumentáló és teljesítményértékelői szerepkört töltött be a fiatalok mellett. A szakképzésben megszerzett tudás és készségek gyakorlati hasznosításával kapcsolatos közvetlen foglakoztatói és gyakornoki visszajelzések biztosítása érdekében a projekt teljes időtartama alatt a kapcsolattartás folyamatos volt az Egri Szakképzési Centrummal. A projekt eredményeként létrejött új munkahelyeken a támogatottak 9 hónap alatt szakmai tapasztalatot szereztek, ezen munkavállalók tovább-foglalkoztatása hosszú távon erősíti a vállalkozás feladatellátását.
A gyakornokok felvétele a foglalkoztatottak számának nettó növekedését eredményezte a felvételt megelőző 12 hónap átlagos állományi létszámához viszonyítva. A projekt eredményeként 4 fő gyakornok és 1 fő vállalati gyakornoki kapcsolattartó foglalkoztatása történt.
A projekt hozzájárult a szakképzésből kilépő fiatalok elhelyezkedésének, munkatapasztalat szerzésének elősegítéséhez, a fiatalok valódi munkatapasztalatot szerezhettek, ezáltal javult foglalkoztathatóságuk, valamint hosszabb távú munkaerő-piaci esélyeik növekedtek.
A projekt 2018.07.02-án kezdődött, a projekt fizikai befejezésére 2020.01.02-án került sor.

A projekt tényleges befejezési dátuma: 2020.01.02.